Fuziune

Un grup de companii cu capital străin ce operează în sectorul agricol imobiliar a luat decizia reorganizarii grupului cu scopul de a eficientiza activitatea operativă.

Soluția găsită a fost fuziunea prin absorbție. FinACo s-a implicat activ în analizarea variantelor de lucru, întocmirea bugetului și a calendarului de lucru, a cooperat activ cu echipa de avocați, a întocmit proiectul de fuziune.

Procesul de fuziune a început în Septembrie 2014 și a fost finalizat în Mai 2014.

 

Implementare ERP Softone

O companie de distribuție din sectorul HORECA a dorit modernizarea, structurarea și flexibilizarea  proceselor de business, obiectivul principal fiind obținerea de informații rapide și corecte  atât de necesare unui management performant.  S-a luat decizia implementării unui sistem ERP.

Echipa FinACo s-a implicat activ în cautarea de soluții, am oferit sprijin și suport pentru management în procesul de implementare, am asigurat conformarea cu standardele locale de contabilitate.

Ne-am implicat în găsirea personalului potrivit și instruirea acestuia. Acum monitorizăm activitatea și revizuim conturile utilizând instrumente moderne de lucru, on-line.

Procesul de selecție a început în primăvara anului 2013 și implementarea a fost finalizată în Noiembrie 2014.

 

Automatizare calculație de costuri

O companie de producție ce operează în sectorul componentelor metalice a constatat că are unele dificultăți în gestionarea optimă a portofoliului de comenzi.

FinACo s-a implicat activ și a găsit soluția potrivită pentru adaptarea unei aplicații de gestiune economică a stocurilor la o aplicație de gestiune și calculație a costurilor de fabricație, utilizând metoda de costuri pe comandă. Implementarea procesului a durat 4 luni.

 

Revizuire financiară privind achiziția unei afaceri

Un grup de investitori a dorit achiziția unui grup de companii cu capital românesc. Obiectivul principal era continuarea unui plan de investiții în ferme de porci.

FinACo s-a implicat în misiunea de revizuire a situațiilor financiare, de analiză a proiectelor de investiții, a cooperat cu echipa de avocați și am întocmit un raport, ce a stat la baza deciziei investitorilor de a continua proiectul de achiziție sau nu.